Maj. 12.

Rickard Molin om filmproduktionen KRONVITTNET

Då har vi kommit lite mer än halvvägs i vår filmproduktion Kronvittnet. Produktionen är en rakt igenom holländsk reality / Dramaproduktion. När allt är klart skall det bli 8 timmars kriminalunderhållning på bästa programtid i Holland. Produktionen utspelar sig i Öregrund vilket också kommer att framgå i programmet. Alla skådespelare i produktionen är svenska, men reality-deltagarna är hämtade från Holland. Reklamvärdet för Östhammars kommun är mycket stort och mycket talar för att det blir en fortsättning nästa år.

På produktionen och producenten Geraldine Smink samt regissörerna Wim van Dam och Tonnie Dinjens begäran vill jag framföra ett jättetack till befolkningen i Öregrund och Östhammar för den enorma vänlighet som visats. Östhammars kommun har också varit mycket tillmötesgående och vi har fått många nya vänner på många olika avdelningar. Ingen nämnd och ingen glömd.

Vi vill också passa på och be om ursäkt för att en del personer har blivit personligt drabbade av inställda aktiviteter. Konstigt parkerade bilar och till och med ibland parkerade på fel sida (man gör så i Holland). Och vi fattar piken när 811:an en dag helt resolut knuffade en av fotograferna upp på trottoaren med bussen. Han blev lite paff men jag förklarade vänligt att man uppehåller sig inte på busshållplatsens körbana och så var det glömt.

Stort tack till alla som vände och körde en annan väg när vi stängde av Sundsvägen i 6 timmar. I Stockholm hade samma avstängning medfört kravaller som stått omnämnda ända ner till Ystads allehanda. Men inte här. Efter en nyfiken pratstund tog man helt enkelt omvägen hem som medförde kanske en mils omväg. Tack!

Vi hoppas och vi tror att det vi gjort i kommunen kommer att sätta Öregrund på listan över tänkbara besöksmål när många holländare nästa år planerar sina semestrar. Jag önskar att jag kunde berätta mer om produktionen, men som ni redan vet så är en hel del av produktionen omgärdad med ett visst mått av hemlighetsmakeri. Men jag lovar att jag senare kommer att återkomma med en mer utförlig beskrivning av den här kriminaldramasatsningen. Och om det blir en fortsättning nästa år så kan jag garantera att ni alla på ett helt nytt sätt kommer att kunna medverka i produktionen. We become brothers in crime ;-)

Rickard Molin
Local producer, Kronvittnet

By admin | Posted in Gästskribenter | Both comments and trackbacks are currently closed.Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: