Följ Kickis flygfria semesterresa (6) – Framme!

Kicki kom fram till målet för sin flygfria resa igår fredag 6 september: Berlin! En ganska kort tripp denna gång. Kicki har gjort betydligt längre resor med tåg och buss genom Europa tidigare. Denna resa kom utifrån ett spontant ”resbehov”.

Resrutten fram till målet blev alltså från tisdag till fredag:
Öregrund – Uppsala – Göteborg – Lund – Malmö – Kastrup/Köpenhamn – Rostock – Berlin.

”Buss från Köpenhamn som rullade på hybridfärjan i Gedser till Rostock. Den turen tog en timme och 45 minuter. Den har jag inte åkt tidigare. Då har det varit tågfärjan mellan Rödby och Puttgarden. Färjan blev försenad mycket trafik in i hamnen. Rostock har jag inte varit till tidigare, såg inte staden men roligt att se en annan väg.”

”Försenade till Berlin, vägarbeten. Bussterminalen ligger långt från city. Jag tog pendeltåg med vissa besvär. Jag fick inte fram text på engelska i biljettautomaten. Ett par män hjälpte mig med det. Jag fattade inte hur många zoner jag skulle åka, jag köpte den billigaste biljetten. Vid en station klev en biljettkontrollant på …. min biljett var okej. Flera byten för att komma till hotellet, men jag fick hjälp av kartan i mobilen. Incheckning är klar och jag sitter nu på hotellets gård. Fint hotell och runt i kvarteren trevliga restauranger och barer. Känns riktigt bra trots att näsan rinner.”

 

You may also like...