Maj. 17.

EN ELOGE till alla som stred för att behålla nattjouren på Östhammars vårdcentrum!

Insändare av Hans Lindström

EN ELOGE till alla som stred för att behålla nattjouren på Östhammars vårdcentrum!
Och till Landstingspolitikerna, våga inte en gång till röra ”vår” nattjour i Östhammar!  I en kommun med en allt åldrande  befolkning och med ett stort antal sommarboende blir trycket på en nattjour mycket stort och att då föreslå ambulans och helikopter till Uppsala, är både resurs-, kostnads- och miljökrävande. Det vore rena kapital- och förtroendeförstörelsen. Våra resurser finns redan hos alla de sköterskor och läkare som ser till att vi andra överlever när det blir akut läge. Öka i stället deras löner!  
                              
Och ve den politiker som ens vågar komma i närheten av att laborera med oss i tron att man sparar landstingspengar! Vad är ett liv värt? Sätt den politiker som vill spara ”resurspengar” på nattakuten klockan 02.30 en lördag morgon, så den ser vad som försiggår på denna arbetsplats,  när de flesta av oss sedan länge somnat framför tv:n. Ok , det kan vara helt lugnt, inget särskilt inträffar. Ungefär som att ha en försäkring mot brand och inbrott. Vi betalar för den och vill förstås att inget ska hända, men när det väl händer då är det bråttom och då kan det handla om att rädda liv.

Jag har själv nyligen haft anledning att på icke arbetstid uppsöka nattjouren och är oerhört tacksam att inte behöva åka 9 mil till Uppsala och hamna i en överfull korridor. Tack alla ni som jobbade den natten! Det skulle vara intressant att se vad samhällskostnaderna blir, om vi inte har råd med det allra nödvändigaste, vare sig det handlar om att hålla folk vid liv eller att släcka bränder? Och tyvärr har vi ju ännu inte kommit så långt i utvecklingen att vi blir sjuka eller att det brinner bara på vardagar mellan 10 och 18.
/ Hans Lindström, Öregrund

By admin | Posted in Insändare | Both comments and trackbacks are currently closed. • jan stanje skriver:
  maj 18, 2017 at 23:06 -

  Bravo. Tack Hans Lindström. Tack att det finns någon som ryter till när Landstinget och politiker inte har förmåga att se från A-Ö alltså hela bilden, skrämmande bristande förstånd hos de valda som fått förtroendet att
  att förvalta bl.a välfärden i vårt samhälle.
  Det är inte fel att lyssna på gräsrötterna.
  Jan Stanje Gräsö

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: