mar. 13.

Snart dags att dumförklara sig själv – igen!

Allmänhetens valkampanjande åt partier de vill att vi ska rösta på i valet 2018. Det delas länkar hit och dit …
Jag har starka åsikter om hur jag vill att Sverige ska vara och utvecklas: ett land människor flyr till, inte flyr ifrån. Men jag delar ändå inte inlägg på Facebook från partier som är av samma åsikt som jag. Det blir för jäkla träligt att kasta länkar på varandra och försöka övertyga varandra om hur Sverige ska vara. Just nu pågår det någon typ av tävling mellan partierna om vilket parti som tar avstånd mest från religiösa friskolor …

Jag tänker i stället på vad det innebär att ”gå och rösta”. Det enda vårt valsystem har att erbjuda är att jag dumförklarar mig själv och ger bort min röst. Hallå, det är 2018 och folket är online typ hela tiden. Låt mig rösta i sakfrågor online! I Schweiz går folket till omröstning i sakfrågor 3-4 gånger varje år och röstar då i ungefär lika många frågor. Det är beslutande omröstningar som politiker och tjänstemän har att rätta sig efter.

Peter Hjorthammar, Göteborg, är en klok man, tycker jag. Han tycker så här:By admin | Posted in Personligt, Valet 2018 | Both comments and trackbacks are currently closed.