Nov. 28.

Öregrundarbloggens källkritiska julkalender

Jag fick en idé om ”Öregrundarbloggens källkritiska julkalender”. Ska verkligen försöka hinna med 24 luckor/inlägg med diverse idiotier från verkligheten. Men vad är ”sanning” och vad är ”lögn”? Det handlar alltså om källkritik – är det något som är nödvändigt att kunna på sociala medier? Om du följer Öregrundarbloggens Julkalender utan förmåga till källkritik, är du illa ute. Du kanske förstår redan nu vad som finns i ”lucka” 13?
Det blir inte bara lögner att genomskåda i kalendern, utan även sanningar – en blandning av allt möjligt och omöjligt. En bitsk kalender, tänker jag mig. Och rolig!

Som sagt/skrivet: Förstår du inte ironi och/eller saknar källkritiskt tänkande, är mitt förslag att du inte går in på bloggen igen förrän den 25 december, då jag tagit bort alla ”luckor” i Öregrundarbloggens Julkalender. Men i och för sig, hur ska man veta att man saknar källkritiskt tänkande? Det är det bara andra som märker.

Test: Visste du att E-Korren med Öregrundarbloggen egentligen inte alls sysslar med korrekturläsning och försäljning av annonsplatser? Det är bara en täckmantel för organiserad maffiaverksamhet. Maffiametoder blir allt vanligare i korrekturläsarbranschen och annonsbranschen, allt enligt en ”rapport” som publicerades på Facebook våren 2018 och där specifikt Öregrundarbloggen utreddes.
Sant? Falskt?

Genrebild från Pixabay:

By admin | Posted in Personligt | Trackbacks are closed, but you can post a comment.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *