mar. 09.

Strömmingsmackor och filosofi

Mörkret har lagt sig över den lilla staden Öregrund, liksom över hela landet. ”Mörkt” är det även på Facebook denna afton där dreven går mot den ena och den andra. Vem som helst kan drabbas när som helst, alla man känner är oskyldiga och de man inte känner är skyldiga till vad som helst som dreven tar beslut om. Ja-sägarna tilldelas yttrandefrihet av dreven, medan nej-sägarna och ifrågasättarna (om nu någon vågar ifrågasätta) kan dra dit solen inte skiner. Och det här är alltså till åldern vuxna människor, som ska föreställa förebilder för både barn och barnbarn.
Någon uppgiven ställde sig frågan om folk inte har någon tvätt att ta hand om eller har familjer att umgås med, i stället för att dreva omkring på nätet och förtala människor de inte ens känner.

Jag har jobbat klart för idag (korrekturläsning) och planerar att titta på finalen i Melodifestivalen. Jag kostar på mig att skriva ut hela namnet i stället för bara ”Mello” och det gjorde inte alls ont. Men innan tevetittande belönar jag mig själv med strömmingsmackor, kall mjölk och några sidor filosofi av Marcus Aurelius. Gott med strömming!

By admin | Posted in Personligt | Both comments and trackbacks are currently closed.