aug. 11.

’Wannabe’ stadsarkitekt

Minns du när du var barn och tonåring och ’wannabe rockstar’? Det är stor skillnad på verktygen hårborste och riktig mikrofon. Det är lika stor skillnad mellan en ’wannabe stadsarkitekt’ och en utbildad stadsarkitekt.

Namninsamling/medborgarmotion pågår: Kommunen bör anställa en stadsarkitekt!

En ’wannabe’ är den/de som låtsas vara något de inte är eller har kompetens för. Östhammars kommun har inte haft en anställd stadsarkitekt på flera år och nu är det Tekniska förvaltningen som är ’wannabe stadsarkitekt’. Tekniska nämnden lades ner och ligger nu som ett utskott under kommunstyrelsen. Vad kan det utskottet om stadsarkitektur och gestaltning av det offentliga rummet?

Jag har gjort en lista över allt som Östhammars kommun och Tekniska förvaltningen misslyckats med i bl.a. Öregrund, och mejlat listan till chefen för Tekniska.

Att ställa ut några blomlådor och blomsterinstallationer här och där är trevligt, men själva utsmyckningen är det man avslutar ett mycket större arbete med. Det stora arbetet kan endast en utbildad stadsarkitekt förstå sig på. Det måste finnas en plan för hur det ska se ut i hela kommunen!

En medborgarmotion finns på Östhammars kommunhus’ hemsida. Folkbokförda i Östhammars kommun är välkomna att ge sitt stöd till motionen med att skriva sitt namn och ort. Om minst 1 % av kommunens folkbokförda invånare (minst 220 personer) ger sitt stöd till motionen lämnas den vidare till kommunstyrelsen, som bestämmer hur motionen ska hanteras.

5 september 2018 avslutas motionen. Har du redan skrivit på? Skriv inte på igen!
Medborgarmotionen finns här:
https://www.osthammar.se/sv/dialog/medborgarmotion
Östhammars kommun

By admin | Posted in Politik | Both comments and trackbacks are currently closed.