Akademiska sjukhuset: ”Det är otroligt frustrerande att se folk som struntar i restriktionerna när man själv står mitt i det och kämpar”

Båda bilderna är från Akademiska sjukhusets Facebooksida, och jag citerar hela inlägget:

”Något av det tyngsta med att arbeta på en covidavdelning skulle jag säga är utrustningen tillsammans med det höga tempot, att samtidigt som man har vårdtunga patienter ha på sig all utrustning och utföra alla moment. Man hinner knappt ta av masken innan den ska på inför nästa patient. Man är extremt slut i kroppen och trött efter ett arbetspass. Man hamnar i en värld som övriga människor i befolkningen inte verkar förstå. Man känner sig ensam i allt fastän man inte är det, det är otroligt frustrerande att se folk som struntar i restriktionerna när man själv står mitt i det och kämpar för att det snart ska vara över. Det är tungt för psyket och särskilt eftersom det pågått så länge. Samtidigt är det så otroligt lärorikt och givande att människor från olika avdelningar sammansluts och gör ett helt fantastiskt jobb tillsammans. Det har varit häftigt att se och få vara med om det två gånger, i våras och nu.
Inför påsken vill jag säga: Lyssna på restriktionerna oavsett hur ledsamt och segt det känns, det är inte lika ledsamt som för de som förlorar nära och kära och för de som fortfarande står och kämpar i utrustning med dessa patienter. Tänk till, det kommer fler påskfiranden!”
– Lydia, undersköterska på 50 CX under våren och 85 CX under hösten.

Akademiska sjukhuset | Facebook

You may also like...