Bevattningsförbud råder nu i Öregrund och på Gräsö

Gästrike Vatten:

Från den 10 juni råder det bevattningsförbud för det kommunala dricksvattnet i Östhammar, Alunda, Öregrund och på Gräsö.

Bevattningsförbudet innebär att det kommunala dricksvattnet endast får användas till dryck, matlagning och hygien. Vi måste hjälpas åt att spara på vattnet så det räcker till alla.

Vad innebär bevattningsförbudet?

Förutom att du ska fortsätta använda vattnet smart innebär restriktioner följande:

  • Vattna inte gräsmattor och rabatter, varken nyplanterad eller befintlig växtlighet, annat än med vattenkanna. Samla upp och använd regnvatten. Det gäller för enskilda bostäder, flerfamiljsfastigheter, offentliga och privata verksamheter.
  • Bevattna inte fotbollsplaner, tennisplaner eller liknande med dricksvatten.
  • Fyll inte pooler, badtunnor eller spabad med kommunalt dricksvatten. Det gäller även uppblåsbara pooler, spabad, badtunnor och barnpooler. Använd annat vatten är kommunalt dricksvatten för att fylla din pool. Besök gärna de kommunala badplatserna!
  • Spola eller tvätta inte bilar och andra fordon med vattenslangen. Vi hänvisar istället till auktoriserade tvätthallar och självservicehallar som återanvänder tvättvattnet.
  • Tvätta inte fasader, altaner, staket och liknande med kommunalt dricksvatten med vattenslang eller högtryckstvätt. Det gäller oavsett om det är du som fastighetsägare eller en inhyrd entreprenör som utför arbetet.
  • Undvik onödig vattenanvändning så länge restriktionerna håller i sig.


Läs mer: Bevattningsförbud på flera orter i Östhammars kommun

You may also like...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *