BoA Östhammar om hur beslut om samverkan med Gästrike Vatten tas

Uppdatering 2 juni 2016. Studera kallelsen för kommunfullmäktiges kommande sammanträde 14 juni:
Punkt 18, sidorna 25-26. Kommunfullmäktige tänker alltså ta beslut i den här frågan om Gästrike Vatten.

BoA Östhammar på Facebook:

De tre partierna med kommunalråd s + c + m har utan behandling i kommunfullmäktige bestämt att Gästrike Vatten ska ta över kommunens VA-Verksamhet. Det är som vanligt pampfasoner där kommunalråden dessutom ska sätta sig i den styrelse i Gästrike Vattens dotterbolag som ska ansvara för den lokala verksamheten. Är det det som är syftet? Jag har ställt frågan många gånger men hittills inte fått något faktaorienterat svar. Med tanke på vad som t ex hände med räddningstjänstverksamheten så borde nuvarande kommunledning lärt sig någonting, men icke.

Varningsklockorna ringer nu på andra ställen där Gästrike Vatten höjer avgifterna med 100-tals procent, men det är fortfarande bara vi som vill se en mer ordentlig genomlysning, där man ställer olika samarbetspartners/framtidsförslag mot varandra istället för att i sann Östhammarsk anda hoppa ner i den första tunnan man hittar.

Beslutet är indirekt redan fattat men kommer att för syns skull klubbas av kommunfullmäktige den 14:e juni, om vi inte kan få något annat parti att vakna????

Länk: Svenskt Näringsliv – Nya vattenavgifter drabbar Gävleföretag
”Jag har inte fått någon förhandsinformation utan plötsligt damp det ner en faktura där våra kostnader ökat från 1 700 kronor per år till 12 000 per år. Det är en prisökning på åtminstone 600 procent.

You may also like...