Choklad och godis UTAN skadlig palmolja

Ja, så var det chokladen igen då. Det finns så många sorters choklad och annat godis UTAN skadlig palmolja, så då finns det ingen anledning att köpa produkter MED skadlig palmolja, eller hur? Det som är skadligt för miljön är skadligt för människan.
Det minsta vi kan göra för miljön är så mycket som möjligt. Medveten konsumtion och konsumentmakt kommer vi långt med.

Supermiljöbloggen har ställt samman en lista med produkter med palmolja, och en lista med produkter utan palmolja. Palmolja är känt för regnskogsskövling, men har ändå letat sig in i måååånga produkter. Här listas julgodis med och utan palmolja. 
Läs gärna hela inlägget hos Supermiljöbloggen. Du kommer nog att bli förvånad över så mycket skadliga produkter matbutikerna säljer.
Länk: Supermiljöbloggen/Här är julgodis utan palmolja

Palmoljeproduktionen skövlar regnskog i Indonesien och Malaysia, och då försvinner både växterna och djurlivet därifrån. Förutom att palmolja används i margarin, kakor, friterade produkter och choklad kan palmolja också finnas i smink, tvål, tvättmedel, ljus och mycket annat. Restprodukter efter utvinning av palmkärnolja från oljepalmsodlingarna i Sydostasien används också och exporteras till Sverige för att bli djurfoder. 
Palmolja är känt för regnskogsskövling, men har ändå letat sig in i måååånga produkter. Här listas julgodis med och utan palmolja.Palmolja är känt för regnskogsskövling, men har ändå letat sig in i måååånga produkter. Här listas julgodis med och utan palmolja. 

You may also like...