”Tillfälliga bygglov som en av krögarna fått skall vara borta 30 oktober i år” – sanktionsavgifter och eventuella viten

Östhammars kommun om ”varaktighet” för byggnader vid Öregrunds kulturmiljöområde, hamnen:

Den här exakta formuleringen finns på Östhammars kommuns webb 29 oktober 2021, och jag gissar att texten tas bort innan helgen för att den inte överensstämmer med verkligheten:

Varaktighet (vad händer efter sommaren etc)?
Svar:
 I allmänhet är denna typ av tillstånd, för till exempel altaner och tillbyggnader ettåriga, vilket innebär att efter ett år ska det plockas bort. Tillfälliga bygglov som en av krögarna fått skall vara borta 30 oktober i år.

Uppdatering 7 november 2021:
Svar från Östhammars kommun till en bekant som skickade bilder på hur det ser ut efter den 30 oktober 2021:
Vi är inte drivande i att tidsbegränsade lov är bortplockade i tid, det är sökanden/utförarens ansvar. Däremot nu när vi vet att den fortfarande är kvar kommer vi driva ett tillsynsärende kopplat med sanktionsavgifter och eventuella viten om inte rättelse utförs. Tyvärr har vi inte möjlighet att bevaka alla tidsbegränsade lov så minutiöst utan vi litar på att medborgare efterlever överenskommelser och så även i detta fall.
Hursomhelst kommer jag nu starta ett tillsynsärende och skicka ett brev med begäran om förklaring till varför den är kvar till sökanden.

Uteserveringen som ligger i det tidsbegränsade lovet ska tas bort.

Uppdatering 22 november 2021:
Nu har det gått 22 dagar sedan byggnaden över vatten skulle ha rivits. Den är kvar. Var det egentligen någon som trodde att Östhammars kommuns ”nej” betydde något annat än ”ja”?You may also like...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *