I boken ”Roslagen – Möten, Mat, Människor” finns inga bidrag från Öregrund

Varje gång jag fikar på Adas i Östhammars läser jag några sidor i kaféets bok Roslagen – Möten, Mat, Människor (2022). Jag trodde det var självklart att Öregrund skulle vara med i boken, men icke.
Företag i Roslagen har fått presentera sin verksamhet samt bjuder på recept. Eftersom Adas Kafé finns med i boken så finns även ett recept därifrån, och i morgon ska jag baka Adas bärpaj.

Jag kan verkligen förstå varför Öregrund inte finns med i den här fantastiska boken, men Gräsö hade väl kunnat få vara med. Gräsö har sin signaturbakelse Gräsöbakelsen, med havtorn, och som är galet god.
(Öregrund är numera känt för fylla och droger och kanske platsar i någon annan bok än den jag brukar läsa hos Adas.)

Om boken
”Många är de poeter, konstnärer, filmmakare och författare som låtit sig inspireras av Roslagens vackra natur och de människor som finns där. Det är en trakt som präglas av närheten till havet och dess långa historia som jordbruks- och fiskebygd. Här bor rospiggar som lägger hjärtat i det de gör och här kan man hitta smultronställen som gör att man vill stanna länge. Under en slingrande tur runt bygden har den nyfikna journalisten Lo Bäcklinder och den outtröttlige och uppfinningsrike fotografen Rodrigo Paras träffat entreprenörer, odlare, restauratörer, bagare och konsthantverkare som aldrig slutar jobba för att erbjuda det perfekta utflyktsmålet. Dessutom delar de med sig av några av sina favoritrecept, fyrar av sina finaste leenden och skickar med en inbjudan till att besöka dem.”

Roslagen – möten, mat, människor – Lo Bäcklinder – inbunden (9789185089963) | Adlibris Bokhandel

You may also like...