Avslag på färdtjänst för boende i skärgården

Läste du om Birgitta Ruukholm i UNT 12 november? Birgitta är född på Ormön och boende på Ormön. Hon har haft glesbygdsfärdtjänst – den ska avvecklas. Idag kom avslaget på även färdtjänst.
Skärgården ska tydligen tömmas på bofasta. Jaa, hela kustområdet är en blindtarm för kommunfullmäktige, högsta beslutande organ i Östhammars kommun.

Kommunen har inte råd med skattebetalande bofasta i skärgården, men det finns pengar till att delfinansiera ny hamnbassäng i Öregrunds hamn till båtgäster från andra kommuner. Nya bryggor som står tomma nio månader om året – det finns det pengar till. Som om Öregrund skulle ha brist på turister!
Jag brukar reta mig på folk som slår ut grupper mot varandra. Men i det här fallet har kommunen ’tammefan’ gått för långt!

Det är inte ’bara’ Birgitta Ruukholm som blir av med glesbygdsfärdtjänsten, utan det blir alla som har använt den för att ta sig in till land för att uträtta ärenden. Birgitta fick veta av en tjänsteman i kommunhuset att hon får skylla sig själv som bor i skärgården. Om jag var den tjänstemannens chef så fick hon/han sparken med omedelbar verkan. Tänk att vi på riktigt avlönar den typen av tjänstemän via skatten.

You may also like...