Du som behöver hjul är inte välkommen till paviljongen i Tallparken

Så här skriver Kultur- och fritidsnämnden på sidan 32 i den här ärendelistan, och jag fetmarkerar där det finns en del att fundera på:

”Friluftslivet i Östhammars kommun ska vara tillgängligt för alla.
Att vistas i naturen främjar hälsa och välmående och ett rikt friluftsliv främjar såväl folkhälsa som biologisk mångfald. Ett rikt och tillgängligt friluftsliv skapar både en attraktiv boendemiljö och attraktiva besöksmål.” – – –

Framför paviljongen i Tallparken finns en asfalterad ramp för att underlätta framkomligheten för de som bl.a. behöver rullstol eller andra hjälpmedel. Mitt på rampen tycker kommunen det passar fint med en stor och tung möbel. Paviljongen är alltså INTE tillgänglig för alla, fast den skulle kunna vara det. Som jag redan skrivit så har den här möbeln stått mitt på rampen hela sommaren och står fortfarande där.
Det går alltså INTE att ta sig med rullstol på någon av sidorna av möbeln för då välter man med rullstol, barnvagn, rullator …

Så var det med den ”tillgängligheten”. Kommunen känner till det här, men bryr sig inte. De har inte brytt sig på hela sommaren och bilderna nedan är från idag den 10 oktober 2021.
Ta en promenad till paviljongen så ser du hur det ser ut på sidorna av möbeln mitt på rampen.

Länk: Ansvariga politiker i Kultur- och fritidsnämnden

Länk: DO om bristande tillgänglighet

You may also like...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *