Ekoappen! En smart app för miljösnälla företag och konsumenter!

Jag har Ekoappen i min mobil sedan några månader tillbaka. Hittills har jag inte hittat några företag i Östhammars kommun i appen. Vad kan det bero på? Det finns inga miljösnälla företag i Östhammars kommun? Det finns miljösnälla företag, men inga miljösnälla kunder? Varken företag eller kunder känner till Eko-appen?
Företag i Ekoappen är antingen ekologiska, miljösmarta eller rättvisa och granskas noga innan de godkänns. Målet med Ekoappen är att företag som är eko och reko ska vara lätta att finna. Med bara ett par klick hittar du bland annat ekobutiker, frisörer, hotell, caféer och tjänsteföretag – men även webshoppar och grossister.

Snart ska jag till Stockholm och använder då Ekoappen i min mobil. Vilken stad eller ort jag än väljer att skriva in i sökrutan, kommer följande lista med kategorier upp och därifrån klickar jag mig vidare:

Reko handel
Mat & Dryck
Kropp & Själ
Bo & Uppleva
Tjänster
Evenemang
Karta

Låt säga att jag är i Stockholm idag och vill äta miljösnäll mat. Jag skriver ”Stockholm” i appens sökruta och väljer ”Mat & Dryck”. Jag hittar åtta miljösnälla matställen i Stockholm. I höger meny i appen kan jag även klicka på ”Fairtrade” och nu har jag bara tre matställen kvar.

Så här funkar det för företag att ansluta sig:
Kriterier för att få vara med i Ekoappen – minst ett av följande:
En tydlig ekoprofil/miljöprofil
Alt. en tydlig Fairtradeprofil
Ca 90 % ekoprodukter
Alt. KRAV-märkt företag
Alt. ett företag som tydligt visar att de aktivt förbättrar sin eko/miljöprofil

Mer info och ladda ner Ekoappen här: http://www.ekoappen.se

You may also like...