Lärorika kommentarer som visar varför företagsklimatet i vår kommun är i botten

Öregrund-Gräsö Företagarförening publicerade den 23 april en intervju med Micaela Zackrisson, tidigare handelsutvecklare i nu nedlagda Företag i Samverkan. Läs gärna intervjun och även kommentarerna på intervjun, så förstår du varför Östhammars kommun får dåligt resultat i Svenskt Näringslivs årliga ranking Företagsklimat
Christina Williamsson Liw skriver i en kommentar om varför hon hoppade av som ordförande i föreningen Företag i Samverkan. Så, läs och lär.
Här finns intervjun:
Öregrund Gräsö Företagarförening | Facebook

Ta dig även en funderare på vilken typ av företag Östhammars kommun hellre samverkar med (som t.ex. sommarkrögare i Öregrund) än att ha ett gott samarbete med företag som driver verksamhet i Östhammars kommun året om med anställda som är folkbokförda i vår kommun.

Kommunernas egen mätning publiceras på SKR:s webb under rubriken Servicemätning Insikt och går till så här: ”En enkät skickas till kunder (företagare, privatpersoner med flera) som haft ett avslutat myndighetsärende med kommunen under mätåret.” Alltså avslutade ärenden om bl.a. bygglov, markupplåtelse och serveringstillstånd. Östhammars kommun lär få höga betyg i kommande mätningar i SKR:s servicemätningar men fortsatt låga betyg i Svenskt Näringslivs undersökning Företagsklimat, tror jag.

You may also like...