Var handlar du potatis?

Om vi inte vet att vi kan köpa potatis av lantbruksföretag i Östhammars kommun och dessutom få den hemkörd till dörren, ja, då vet vi inte det. Då köper vi potatis i de lokala matbutikerna, som självklart inte odlar potatisen själva, utan beställt den från … var vet jag inte. Det står väl på påsarna varifrån potatisen kommer?

Men om vi vet att vi kan beställa potatis från Forsbergs Gris & Grönt i Valö i vår kommun och som levererar ända fram till dörren, ja då vet vi det. Har vi då någon anledning att inte gynna det lokala lantbruket? Jag kan inte komma på någon anledning. Kan du?

Det finns många olika potatissorter hos Forsbergs Gris & Grönt. De här bl.a.:
BAMBINO – en god och tålig liten potatis du kan använda i många rätter. En liten juvel du kan koka, steka, rosta och baka.
BAKPOTATIS – stora rackare som lämpar sig för ugnsbakning med god fyllning i.
MARIS PEER –  ”Kockarnas favoritpotatis” och ”Årets potatis för fritidsodlare” år 2010. Smakar som nypotatis. (Obs slut i lager hos Forsbergs!)
CONNECT – en något mjölig potatis. Rund, gul och god. Bra till potatismos.
CAROLUS – en mjölig vinterpotatis, gul med röda fläckar. En knöl du kan koka, ugnsbaka, göra mos och potatispuré på.
KING EDWARD – en spröd potatis med rödskiftande skal. Sveriges populäraste matpotatis, som smakar smörig kastanj, mandel och valnöt.

Gynnar du hellre lokala lantbruk än lantbruk långt utanför vår kommun, vårt län och landskap? Kanonbra! Surfa in hos Forsbergs Gris & Grönt (men de har inga grisar längre), kolla in sista beställningsdag och leveransdag och beställ din potatis på menyradens ”Butik”:
http://www.forsbergsgrisochgront.se

Tycker du att du får mycket grönsaker och potatis för en liten summa pengar? Dela grödorna med grannen. Min senaste leverans för 255 kronor räcker en halv månad!
Efter leverans till din dörr får du fakturan till din mejl.

Forsbergs Gris & Grönt levererar till kunder i Gimo, Forsmark, Norrskedika, Valö, Öregrund och Östhammar.

You may also like...