Websändning från Tillväxt Östhammar med fokus på lokalproducerad mat och innovativt mathantverk

Tillväxt Östhammar 12 november:
”Dagens sändning från Tillväxt Östhammar fokuserar på lokalproducerad mat och innovativt mathantverk. Vi har blivit gästade av Jakob Spangenberg (C) och Martin Herdin från Martins Mat i Östhammar, som nyligen vann första pris när SM i mathantverk avgjordes i Östersund. Samtalet kom att kretsa kring betydelsen av närproducerad mat, dess möjligheter och dess framtid.”

Jag skrev en kommentar till sändningen:
Maten smakar bättre när jag vet varifrån den kommer. De grönsaker och rotfrukter jag köper kommer från Valö-bol (Forsbergs). Det är roligare att tillaga mat nu än tidigare, tycker jag, när jag har ett ansikte till den som levererar maten till min dörr.
Skulle vara finemang om matställen inte har fixerade menyer, utan serverar mer av säsongsmat. Det är inte något som andra än de som driver matställen kan styra över, förstås. En restaurang i Östhammars stad tillagar säsongsmat. Det går om man vill. För två år sedan var jag på ett mycket bra seminarium i Uppsala om ’relationsmat’ (närproducerad mat) och ’upplevelsemat’ som serveras på restauranger med exotiska menyer.
Jag tycker det är en upplevelse att äta relationsmat.

Här kan du titta på websändningen:

You may also like...