Bästa säsongen på över ett decennium för Öregrunds Bordtennis

Öregrunds Bordtennis kan summera den gångna säsongen som en av de bästa på flera år.
Verksamheten växer, ungdomslaget vinner serien, seniorlaget avancerar i seriesystemet, samt några turneringssegrar på det.


Under säsongen 2022-2023 spelade klubbens ungdomslag sin andra säsong i distriktets ungdomsserie. Där lyckades man att vinna den högsta ungdomsserien. En stor del utöver att spelarna utvecklas mycket under året så har det stabila dubbelspelet varit avgörande för att man ska vinna många av de jämna matcherna.

Öregrunds ungdomslag säsongen 2022-2023. Från vänster Emil Huss, Arvid Krogestad och
Filip Hejdebäck.

Seniorlaget spelade stabilt under säsongen och slutade tvåa i division 5. Vilket innebar att man fick spela kval till division 4 mot Sunnersta AIF B. Kvalmatchen blev en rafflande historia som fick avgöras i den sista matchen där Öregrunds Jan-Erik Eriksson var tvungen att vinna för att Öregrund skulle vinna matchen med 8-6. Vid förlust i sista matchen hade man förlorat kvalmatchen på set räkning. Då blir matchen så där rysligt spännande det bara kan bli i sportens värld och går till ett femte och avgörande set. Då visar Jan-Erik att gammal är äldst och att rutin och erfarenhet är viktigt och vinner det avgörande setet med 11-7 och säkrar
därmed avancemang till division 4.
Seniorlaget har under säsongen bestått av: Torbjörn Säterberg, Magnus Gustafsson, Johnny Söderquist, Jan-Erik Eriksson, Peter Pettersson Andersén, Johnny Huss, Johan Köhler och Lars Matiasson.

En glad Jan-Erik Eriksson efter att ha säkrat segern i kvalmatchen mot Sunnersta.

Utöver seriespelet har Öregrund varit representerad på ett antal tävlingar i och utanför distriktet. Ungdomarna har spelat ungdomstouren där man samlat på sig ett antal divisionssegrar och pallplatser under året. Från starten på säsongen klättrade alla spelare flertalet divisioner under året. Arvid Krogestad, Filip Hejdebäck och Emil Huss lyckades att spela till sig varsin divisionsseger i Ungdomstouren under säsongen. Förutom framgångarna i Ungdomstouren segrade Filip Hejdebäck i Vassundapoolens P10-klass under säsongen.

Förutom ungdomarnas framgångar under året så har även seniorerna lyckats fylla på prisskåpet. Bäst gick det när klubben var iväg på Höstpoolen i Gävle. Där lyckades Torbjörn Säterberg att vinna både max 1750 och S2-klassen på lördagen. Jan-Erik Eriksson lyckades även att komma hem till Öregrund med en seger i max 1250-klassen.

Nu laddar föreningen om för ny säsong med nya utmaningar och förhoppningsvis nya framgångar under året.

Text: Johnny Söderquist

Bordtennis | Öregrunds Idrottsklubb (oregrundik.se)

You may also like...