Fyrskeppsudden + Lynyrd Skynyrd + Sabaton = Bästa sommarkvällen … och de dansar i Odessa

Vilken fantastisk kväll vi haft i Öregrund. I morgon skruvas temperaturen upp ytterligare och det blir 30 grader varmt här.
Jag tog med mig en termos kaffe och boken Vi och dom – om Ryssland som idé till Fyrskeppsudden och min plan var att läsa ut boken. I stället njöt jag av alla som njöt av den vackra kvällen på Fyrskeppsudden. Kvällens musik i min mobil blev mitt favoritband Lynyrd Skynyrd och en av favoritlåtarna Simple Man. Återupplevde en Sabaton-konsert på Scandinavium i Göteborg. Jag bjöd min hyresvärd i Göteborg på konsert när hon fyllde år. De som jobbade på arenan den kvällen kunde nog sopa ihop hår till flera peruker efter den konserten. Känns som hundra år sedan. Jag saknar Göteborgs kulturliv! Stockholm ligger långt efter – där har jag också bott på halvtid. Göteborg och Stockholm har helt olika ’själar’ och jag föredrar Göteborgs.
Jag har även riktigt hemska minnen från Göteborg!

Jahaja, den typen av musik lyssnar jag på. Jag stör inte någon med min musik, antingen det är Sabaton eller Evert Taube – jag använder ’öronsnäckor’ utomhus.
Vad jag gjorde om inte YouTube fanns? Ruttnade ihop fullständigt!

Ikväll dansar de i Odessa i Ukraina. Jag blir helt varm i hjärtat av att se dem dansa trots läget i landet. Efter detta helveteskrig tror jag, om Odessa överlever de ryska missilerna, att staden kommer att få ta emot turister i mängder – kanske även jag, trots flygskräck, tar mig dit. Galet vacker stad!

I en annan del av Ukraina, vid fronten, har några soldater i den Ukrainska armén sökt nattvila inför morgondagens fortsatta strider. I morgon kan det vara Odessa som terroristerna attackerar – igen. Men just i kväll dansar de i Odessa.

You may also like...