Torsten Molarin broderar jultavlor till sina elva barnbarn

Torsten Molarin, Öregrund, sydde sitt första broderi år 1978, en långsmal väggbonad i tvistsöm som har sin plats i det molarinska köket.
Sedan dess har Torsten broderat så många bonader och tavlor att de knappt går att räkna. Broderier överallt i huset …

De elva barnbarnen, den äldste är 13 år och den yngsta är 8 månader, får varsin broderad och inramad jultavla av morfar/farfar den här julen. Det har tagit två år för Torsten att brodera de elva tavlorna för det kom en starroperation och en näthinneavlossning emellan och bromsade upp det mesta som krävde skarp syn. Nu är synen återställd och även broderiet med Öregrunds klockstapel som en detalj i det stora Öregrundsmotivet kan färdigställas.
Barnbarnens broderade julklappar vilar sig i form på köksbordet och den ena efter den andra får fint och juligt presentpapper runt sig.  Åtta klara och tre väntar på papper och julklappsetikett.
På kvällskvisten idag, 2 december, satt Torsten framför teven i favoritfåtöljen med ytterligare ett broderi, en stor bonad med julmotiv. Bakom teven har Torsten sin ”verktygslåda” med broderigarner, saxar, nålar och ”ritningar”, som Torsten säger ibland i stället för mönster.


brod9

You may also like...