Anders Bäckström: Öregrunds Vårdcentral

Text & Foto: Anders Bäckström.
Från 1 december 2010.
………………………………………………………………………………………………
Hej, alla!

Jättetrevligt med invigningen av Öregrunds Vårdcentral, i ny regi, 2010-12-01.
Landstinget har tecknat ett flerårigt kontrakt med Praktikertjänst, som framöver skall ansvara för driften. Detta är en milstolpe i Östhammars kommun, speciellt inom sjukvården.
En eloge till alla aktörer, Landstingets direktion och förhandlingsenhet och inte minst till de lokala aktörerna, exempelvis Utvecklingsgruppen Öregrund med dess ordförande Tage Sjölander, m.fl.
Landstingsrådet Anna-Karin Klomp, ordförande Hälso och Sjukvårdsstyrelsen (HSS), höll invigningstalet, och klippte bandet tillsammans med chefsläkaren Carola Johansson.
Anna Lena Söderblom (M), kommunalråd i opposition, lyckönskade med tal och blommor från Landstingets moderater och borgerliga grupp. Kommunalrådet Jakob Spangenberg (C) önskade välgång och bra samarbete med Östhammars kommun.
Praktikertjänst med personal på Vårdcentralen i Öregrund önskades lycka till med den framtida driften.
Minst cirka 40 personer kom till invigningen; det bjöds på hälsoglögg, pepparkakor, kaffe. En mycket trevlig, god och förväntansfull stämning i den lilla mottagningshallen.
Chefsläkaren, Carola Johansson, sade i sitt invigningstal bl.a. att centralen nu är fullbemannad och ser fram emot en utvecklande och intressant framtid i Öregrund.

Nestorn på centralen, allmänläkaren Lars Agréus, numera deltidstjänstgörande, och professor på Karolinska Sjukhuset/institutet, förutom f.d. föreståndaren och distriktssköterskan Lena Kamf, höll ett tal med en del historik. Lars var med och startade centralen för 29 år sedan och ser fram emot att ännu fler listar sig. När han om cirka tre år går i pension räknar han med att satsa mer av sin tid på den lokala sjukvården.

Hälsningar
Anders Bäckström (M)
Fritidspolitiker, och uthållig supporter av primärvården i Östhammars kommun

You may also like...