Öregrund hjälper skolbarn i Filippinerna

Virginia Nilsson Bodin, Öregrund:
Jag och min familj har tagit initiativ till ett projekt i Filippinerna. Ett projekt där vi fokuserar på skolbarnen i den fattiga by vi kommer ifrån. Här kan ni följa vårt projekt:
https://www.facebook.com/groups/philippinesmile

2014 startade jag och mina döttrar, Verna, Elin och Agnes, ideell hjälp till byn Dikildit, Maria Aurora, Aurora Philippines lågstadieskola: Dikildit Elementary School.
Det blir 8:e gången i år. Tidigare har vi har skickat tandkräm, tandborstar, leksaker, muggar, bestick, tallrikar och pengar. Vi har samlat in från vänner och bekanta. Pengarna går till skolbarnens jullunch. Vi köper in varor och föräldrarna tillagar jullunch till alla elever. Det har alltid blivit lyckade fester till barnen.

I år samlar vi till en julpåse till varje barn eftersom skolan är stängd. Efter en kraftig storm/tyfon som precis har passerat blev skolan skadad och p.g.a. av andra vågen Corona har regeringen bestämt att barnen ska ha hemundervisning. Lärarna önskar även papper och färg till skrivaren eftersom de skickar stenciler till alla elever.

I skrivande stund har vi samlat in 5425 kronor. Vi behöver mer hjälp så att alla 215 barn får varsin julpåse. De har de knapert i pandemin och efter stormen.

Tack alla fina Öregrundarare som hjäper oss att hjälpa. Ni får gärna gå in i vår Facebook-grupp och läsa mer om “Philippine Smile”.

Swisha gärna ditt bidrag till 076 76 91 151 (Virgina).
Märk insättningen ”PH”.

Tack!
Med vänlig hälsning
Virginia Nilsson Bodin, Verna, Elin och Agnes

You may also like...