Följ Kickis flygfria semesterresa (2)

Klockan 07:51 åkte Kicki med buss från Öregrund till Uppsala och därifrån vidare med tåg till Göteborg, där hon övernattar på vandrarhem.
I 38-liters-ryggsäcken finns vatten, mackor, klänningar, underkläder, jumprar, linnen, tunna leggings och några tjockare, mediciner, mobilladdare, bok, paraply. Små nätta förpackningar i ryggsäcken. Det går inte att ’släpa’ med sig kläduppsättning för varje semesterdag, utan Kicki tvättar där det ges möjlighet. Ingen modeturné det här – tågsemester i vackra Europa! Bra att packa ner mörkfärgade kläder, så syns inte fläckarna lika bra som på ljusa om man dräller ner sig.
Hygienartiklar brukar finnas på hotellen och vandrarhemmen.

Jag: ”Gillar du inte resväskor på hjul?”
Kicki: ”Bättre med ryggsäck, för då har jag händerna fria att göra något vettigare med, som att läsa kartor i mobilen, som att hålla i mig i rulltrapporna och annat som det behövs händer till.”

Sträcka dag 1 blir alltså Öregrund-Uppsala-Göteborg.
Göteborg – ? (Undrar varifrån nästa rapport kommer)

”Har precis passerat Falbygden, min mammas barndomstrakt. Det kändes i hjärtat. Dålig bild men så vackert i verkligheten. När vi passerade Floby där mamma bodde tittade solen fram, innan mulet och regn.”

You may also like...