YouTube-film om Fyrskeppsudden Öregrund

Kanske är vi så vana vid Västra Banken, Strandnära Glass – Delikatesser – Bistro att vi glömt hur det såg ut på Fyrskeppsudden innan den började utvecklas med varsam hand.
En bit in i filmklippet finns bilder som visar när Glass, Deli och Bistro kom till.

Fyrskeppsudden i Öregrund är en mycket vacker plats. Den har utvecklats varsamt, och de sommaröppna butikerna och bistron smälter fint in i uddens miljö året runt – även när de tar höst- och vintervila.  Udden har utvecklats med en bred fin trappa från scenområdet upp till Västra Banken, en förstärkt kaj och fina gräsmattor med finansiering och arbete av Öregrunds Racerklubb/John Strand.

* ÅR 2008: I februari 2008 tog John Strand över det som då var en glasskiosk (f.d. Våffelstugan) och som nu är Strandnära Delikatessbutik. 21 juni 2008 var det premiäröppning för butiken.
* År 2010: 1 juli 2010 öppnade Strandnära Bar & Café. Lions Club Öregrund byggde en ny artistloge.

En promenad längs Hamnpromenaden i Öregrund ut mot färjeläget tar dig till Fyrskeppsudden där fyrskeppsmonumentet Västra Banken ståtar och gett namn åt udden, som tidigare kallades Skatudden. Här finns Strandnära Glass, Delikatessbutik och Bistro, sköna varma klippor och fina gräsmattor att ligga och ta igen sig på.
Under soliga dagar är Fyrskeppsudden en härlig plats att ligga och sola på med fin utsikt över vattnet, se båtar segla in och ut i Öregrunds hamn. För fotografer är udden en dröm – se solen gå ner i havet och ta fantastiska bilder på solnedgångarna.
Det finns ingen WC på udden (endast under Båtveckan), men två minuter därifrån, vid färjeläget, finns två WC, varav en tillgänglighetsanpassad med dörröppnare.

På Fyrskeppsudden firar vi valborg med Lions Club Öregrund som arrangör, och klubben arrangerar även välgörenhetskonserterna Öregrundsmåndagarna i juli varje år med kända artister. Därefter tar Båtveckan vid, arrangerad av Strandgruppen Event, med nationellt kända artister på scen i festivaltältet. Båda evenemangen lockar stor publik!

På udden i juni vakar sjöfåglar över sina ungar, som vi alla måste ta hänsyn till. Här finns måsar, svanar, gäss, ejder … Ta hänsyn till de små fågelungarna som tränar torrsim på land innan de vågar sig ner i böljorna.

You may also like...