”Man blir deprimerad av hur det ser ut på torget”

I kväll blev vi några som möttes spontant och berättade för varandra hur vi mår av att bo i Öregrund. Ju mindre man bryr sig, desto bättre mår man, kom vi fram till. Någon sa’ ”ledsen”, någon annan sa’ ”depression” – om man bryr sig om hur det ser ut på torget, alltså. Ingen kan förstå hur det är möjligt och lagligt (är det lagligt?) att få förstöra ett q-märkt kulturmiljöområde på det sätt som Öregrunds hamnområde förstörts. Går hamnområdet att göras friskt igen? Vad tror du?
Mobiltelefoner är små, men vi googlade fram Ronnebys gestaltningsprogram och kikade runt lite i det: Gestaltningsprogram_slutgiltigt_tryck_121109_org.indd (ronneby.se)  

Ta en titt på Ronnebys gestaltningsprogram, som ställer krav på även uteserveringar. I Ronneby får det inte se ut hur som helst.

”Gestaltningsprogrammet innehåller råd och riktlinjer för hur stadsmiljön skall utvecklas. Syftet med Ronnebys gestaltningsprogram är att skapa en bättre stadsmiljö som leder till ett ökat intresse att vistas i centrum och besöka staden, som stärker varumärket Ronneby och som bidrar till ökad handel och förhöjda värden på fastigheterna i stadskärnan.”

I Ronneby kommun har man en stadsarkitekt! Det finns ingen stadsarkitekt i Östhammars kommun.

Jag är på gång att göra en film av bilder jag tagit på Öregrunds torg/sorg höst och vinter förra året och har börjat fotografera bråte efter stängda restauranger den här månaden. Filmen, med övergivna krogterrasser med bråte, skickar jag till någon mediekanal och till myndigheter.You may also like...