Allt är Löfvens, Tegnells och världsregeringens fel!

Stefan Löfven och Anders Tegnell har bråda dagar nu med att personligen sprida coronasmitta över hela landet – igen. För det vet ju alla, att det är deras fel att smittan spridits i en första och nu även en andra våg. Kanske satsar de på en tredje våg? Tredje gången gillt, som det heter. För jodå, det vet ju alla att de där två ingår i världsregeringen som vill vaccinera ihjäl hela jordens befolkning (vilka världsregeringen ska styra över när alla är döda är en helt annan fråga).

Löfven och Tegnell turnerar från norr till söder och roar sig på turistanläggningar, besöker stormarknader och ses alltid i armkrok när de båda måste gå in i en butik för att storhandla en liter mjölk. Väl på plats i butikerna ropar de till sig alla de känner. Det är ju så trevligt att träffas så här spontant och umgås och oja sig över trängseln i butikerna. The more the merrier och så vidare.
”Vilka ska hindra smittan från att spridas”, ropar Stefan i sin regeringsmegafon.
”Alla andra!” tjoar Anders, och får applåder av personalen och kunderna.

Stefan och Anders tycker det är kanonbra att råd och rekommendationer inte enligt lag behöver följas. Man blir ju inte häktad precis.  
”Ingen ska hindra oss från att fira jul som vi brukar fira den!” utbrister de två superspridarna och stångar sig in i en redan överfull butik bara för att vara där. Inte så att de behöver handla något just idag. Stefan och Anders är flockdjur och vill vara där alla andra djur håller till.

Självklart kan inte smitta spridas mellan släkt och vänner. Det fattar ju alla. Där går gränsen!
”Om mina vänner smittar mig med coronavirus är de fan inte mina vänner”, menar Stefan och får medhåll av Anders, som tillägger att släkten är bäst och därifrån kommer ingen smitta. Heller.

Stefan och Anders och alla deras vänner är helt överens om att vårdpersonalen får skylla sig själva. Vem har tvingat dem att jobba på sjukhus, liksom? Väljer man ett sånt jobb – ta konsekvenser av det. Om Stefan och Anders själva blir sjuka är sjukvården tvingad att ta hand om dem (kollapsa får personalen göra någon annanstans).

Visst är det otroligt att endast två personer, Löfven och Tegnell, har lyckats sprida coronaviruset i Sverige medan alla andra hållit avstånd och nästan tvättat huden av händerna och undvikit folksamlingar? Alla andra har tagit till sig råd och rekommendationer som en lagparagraf. Men det sket ju superspridarna Löfven och Tegnell i. Världsregeringen jublar.

Snart är det mellandagsrea. Gissa vilka som redan ligger i startgroparna! Håll nu tummarna för att Stefan och Anders slipper sitta i karantän när de återvänder till Sverige från virusmutationerna i Storbritannien.


Förstå vad ironi är.

You may also like...