”Det finns ingenting som gör människor så trötta i själen som hat”

”Det finns ingenting som gör människor så trötta i själen som hat.

Hat är som ett gift som sprider sig och förgiftar allting som det rör vid. Det förgiftar våra sinnen, våra kroppar, vårt hjärta och just nu genomsyrar det vårt samhälle och splittrar oss i tusen delar. Själv är jag extremt trött. Trött på att hela tiden läsa och uppleva hat mot oss minoriteter. Jag är trött på den svenska haltande medkänslan som byter fokus när det passar. Speciellt hos dem med rasistiska känslor.

Vi gick från att ifrågasätta varför hemlösa svenskar bodde på gatan men ändå hade råd att köpa alkohol och cigg till att tycka synd om våra svenska hemlösa och istället vända vårt ifrågasättande till varför tiggare har råd med telefoner. Vi tycker det är barbariskt med giftemål med barn men säger ingenting om att män dagligen reser från Sverige och utnyttjar just barn eller gifter sig och tar hem kvinnor som skulle kunna vara deras barn av anledningen att dom inte klarar av starka självständiga kvinnor utan vill kontrollera och styra sina fruar. Men sen är det invandrare som har dålig kvinnosyn.

Det finns inte ett kommentarsfält om Greta Thunberg där svenska män inte är med och kommenterar och trycker ner denna fantastiska lilla tjej som förändrar framtiden till det bättre, det finns inte heller ett kommentarsfält där samma män hotar kvinnor som står för jämlikhet med att dom borde våldtas, dödas eller gruppvåldtas av invandrare så dom vet hur invandrare egentligen är. Förstår ni ironin? Om en svensk kvinna blir överfallen av en utländsk man så ska männen lynchas eller utvisas men när Paolo Roberto åkte fast för sexköp då var det många som kom till hans undsättning bland både män och kvinnor för att det är något man kunde relatera till. Män som köper sex av kvinnor i utsatta positioner är nämligen inte lika farligt som när icke europeiska män ger sig på våra egna. För sexköp kan många män relatera till. Det är inte lika farligt för enligt dom finns det något inbillat samtycke, och dessutom tjänar kvinnorna pengar. Alltså måste det vara bättre än att vara fattig i sina hemländer.

Överallt framstår vi invandrare från icke europeiska länder som kriminella ociviliserade svin som borde åka hem. Att många är här p.g.a. att Europa genom alla tider har varit i våra länder verkar ingen förstå. För tydligen är det mer ociviliserat att ungdomar bränner bilar i förorterna än att Sverige tillverkar vapen och minor som tar död på barn, kvinnor och gamla. Vi gnäller på allt knark som kommer hit och föder kriminella gäng men sätter inte stopp för dem som verkligen står för importen. Utan överklassens kärlek till vit snö, skulle vi verkligen ha samma problem med importen av tunga droger?

Vi har stora reaktioner kring terrorbrotten som utförs av islamister men höjer knappt ögat över att våra två värsta terrordåd i Norden begicks av vita kristna män. Kanske var Trollhättans offer inte lika värdiga att tycka synd om. Och när Breivik avrättar 77 personer så kanske han bara är psykisk sjuk och inte en religiös fanatiker, vad vet jag. Sen har vi nästa fantastiska dubbelmoral som jag upplever starkt just nu eftersom jag arbetar kring massa egna företagare.

Jag ser hur dom med utländsk bakgrund kommer till jobbet först på morgonen och går sist, 6 dagar i veckan. Alla över 50 år. Jag ser hur dom svenska männen som äger butiker kommer och går som dom vill, är ledig varje helg, reser bort med jämna mellanrum och sticker iväg och tränar mitt under arbetspassen men som samtidigt ifrågasätter varför dom utländska butikerna klarar sig bättre. Ingen ifrågasätter varför vita män som jobbar 8-16 har råd med villa, landställe, ny bil, tre katter och en hund samt att resa till Thailand 3 ggr om året men när invandrare som jobbar från 7 på morgonen till 11 på kvällen köper en BMW då är dom kriminella och gör svarta pengar.

Det spelar ingen roll om jag går till vården, tandläkaren, åker buss, åker taxi, går förbi folk som städar, kontaktar mäklare, går till en bilmekaniker, äter ute, behöver juridisk hjälp, lämnar mina barn på skolan etc etc, överallt ser jag bara människor med utländsk bakgrund jobba. Så vad betyder alla dom här människorna för Sverige i jämförelse med den lilla klick rötägg som dessutom skjuter ihjäl varandra och ingen annan? Vad betyder dom människorna som vaknar upp dagligen och tar hand om våra barn, våra äldre, våra sjuka och ger oss det vi behöver i vardagen?

Vi tycker synd om våra gamla helt plötsligt men vem ska vi förakta? Den som vårdar våra äldre eller dom som skor sig på våra äldre genom att sänka pensionen och privatisera äldrevården för att tjäna så mycket som möjligt för att ge våra pensionärer så lite som möjligt? Ett förslag som även SD stod bakom samtidigt som dom ”värnade” om våra äldre. Vi vill att människor ska integrera sig men inte flytta in i vita områden. Vi vill att människor utanför ska lära sig vårt språk men vi vill behålla dem instängda i förorterna och låsta vid lågstatus jobb så att dom inte klättrar för högt i hierarkin.

Svenska samhället hycklar. Och dom hycklar på vår bekostnad. Vi ska inte behöva definieras av den lilla klick som har hamnat fel i samhället lika lite som svenskar ska behöva definieras av dem som åker över till Thailand och begår brott och övergrepp, Kristna ska definieras av Breivik lika lite som muslimer ska definieras av 9/11. Vi är alltid och kommer alltid vara en majoritet som bygger Sverige och som bidrar till Sverige. Mer än dem som har tid att förgifta Sveriges samhälle med hat och rasism. Om vi har drivkraften att komma hit från krig och misär eller andra utsatta situationer samt att hela tiden arbeta oss upp från förtryck och slåss underifrån så kan det här samhället ha kraft att acceptera oss och tro på oss.
Definera oss från det goda och inte alltid det onda.

/ Yvonne Filomena
på Facebook 25 oktober 2020

(Öregrundarbloggen har Yvonne Filomenas tillstånd att publicera inlägget.)

You may also like...