”Don’t Mention the War!” Säg heller inget om Corona

Jag har sett diverse inlägg och kommentarer i lokala Facebook-grupper som jag själv inte är medlem i om, att i stället för att människor skriver på Facebook vad de tycker om midsommarfirandet på krogarna vid Hamntorget, ska man kontakta kommunen. Ojdå, där var det en som visste hur det ska gå till.
Det är känsligt – tydligen – att ha åsikter om allmänfarlig och samhällsfarlig smitta  i coronatider nu när folk som inte bor i kustområdet Gräsö-Öregrund har vällt in här. Och de vill INTE bli påminda corona. De är SÅ trötta på Corona nu! De har RÄTT att vila upp sig och ha kul här i kustområdet.

Det är fullt möjligt att ha två tankar i huvudet samtidigt: det går att skriva på Facebook vad man tycker OCH kontakta myndigheter. Mycket obehagligt när A ger sig på B:s yttrandefrihet med ”det hjälper inte att skriva på Facebook”. Den typen av uppmaningar har som syfte att tysta andra.
Jag har också blivit ’uppvaktad’ angående min yttrandefrihet – den borde minskas något och jag borde ta bort det ena och det andra inlägget.

Söndag 21 juni
Jag är på hembygdsgården och sitter i skuggan och läser. Många turister som går förbi här på Västergatan och läser anslaget på porten om att midsommarfirandet är inställt på grund av Coronapandemin. De skrattar åt anslaget. Någon fnyser lite hånfullt. Som om Öregrund skulle vara förskonat från verkligheten så att sommargästerna kan få ha semester i lugn och ro utan viruset. De vill ha idyll och gulligheter och fnissar åt anslaget. De är inte här för att bli påminda om pandemin.

Skratta på ni bara. Handtaget på porten till hembygdsgården har minst 30 personer tagit i idag innan du tog i det.

You may also like...