Kommunanställd i Östhammar borde få ett pris? ”Vardagshjälte”

Jag brukar hjälpa föreningar att marknadsföra evenemang de arrangerar. Det går inte att vara medlem i alla föreningar som finns i vår kommun, men det går att stötta på andra sätt än genom medlemskap.
Senast jag tänkte på det viset var när jag såg att Stadsloppet är på gång i Östhammar. Jag har aldrig sett det loppet och vet inget om den tävlingen. Jag tänkte att besöksnäringen i Östhammar borde kunna dra fördelar av evenemanget. Öregrundarbloggen har läsare från hela Sverige och kanske ser idrottsintresserade läsare från norr till söder blogginlägg om loppet, anmäler sig till loppet och bokar rum i Östhammar?

Arrangören har en hemsida som jag läste in mig på om stadsloppet. Där står bland annat det här:

”I över 40 år har Östhammar Friidrott arrangerat Stadsloppet som blivit något av en folkfest i staden när ortsbefolkningen samlas för att springa tillsammans.”

Ortsbefolkningen? Är det bara Östhammarsbor som deltar i Östhammars stadslopp? För att inte skriva fel info på Öregrundarbloggen om stadsloppet gick jag med i arrangörens Facebook-grupp och ställde frågan exakt så här:
”Är det bara Östhammarsbor som får anmäla sig till stadsloppet?”

Det här ’trevliga’ svaret fick jag från en medlem i Facebook-gruppen:
”Ibland vill man bara misstolka. Håll dig till att klaga på kommunen i stället och ge tusan i att försöka sätta de ideella föreningarna på plats. Självklart är friidrottstävlingar öppna för alla.”

Jag tänkte medan jag läste svaret att det där är nog någon som har Östhammars kommun som arbetsgivare. Såklart det stämde och jag skrattade stort när jag klickade på den ’trevliges’ Facebook-profil. Ingen jag känner, har aldrig sett honom, har aldrig pratat med honom.

Så, jag har fått anonyma brev om att jag borde lämna kommunen. Verkligen jättemodigt att gömma sig bakom anonymitet. Jag har fått samma råd av en chef i Östhammars kommunhus face to face. Stackars små satar till kommunanställda spillror. Jag är född i den här kommunen och jag bor i Öregrund och i den här kommunen så länge jag vill, inte så länge kommunanställda vill. Visserligen brukar jag dubbelbo, Öregrund/Göteborg eller Öregrund/Stockholm, men nu ska jag verkligen bo i bara Öregrund. Jobbigt va’?

Nåväl, den ’trevlige’ kommunanställde borde verkligen få ett pris, tycker jag. Kanske nominerar jag honom innan den 27 augusti? Eller så kan kommunen själv nominera den här ’hjälten’:
Nominera din vardagshjälte! – Östhammars kommun (osthammar.se)

Nu är det inte ’bara’ jag som bemöts på det här sättet av kommunanställda. Men jag skrattar åt dem. Jag vet att fler, i Öregrund, får riktigt dåligt bemötande av kommunanställda.

You may also like...