”Jag är så jävla less”

Det här inlägget skrev jag på min Facebook förra året (6/2 – 19). En av många dagar då jag är/blir less. Mest less blir jag på folk som röstar fram det här. Det är en typ av självskadebeteende att rösta på politiker som avvecklar service i kustområdet. Åtminstone om du själv bor i kustområdet.

19 februari 2019
Kärnverksamhet – vård, skola och omsorg – är självklar på alla tätorter i Östhammars kommun. Ja, utom i Öregrund, förstås. Här rycker politikerna i både skolan och äldreboendet. Turisterna behöver varken skola eller äldreboende. De behöver inga hyresrätter heller, så här har Östhammarshem inga planer på att bygga nytt. Jag gissar att Gräsö Skärgårdsskola avvecklas den här mandatperioden. På Gräsö ska det vara hopp och lek på sommaren för turister – inga skola behövs där heller och inga lägenheter.
De känns säkert för jävligt för de här politikerna att de inte får bestämma var systembolaget ska ligga – då skulle det självklart ha flyttats för länge sedan.

Jag är SÅ JÄVLA LESS på det här kommunstyret och på de folkvalda politikerna. Varför jobbar de inte för en kommundelning, så kan de slippa både Gräsö och Öregrund!

Vad tror det här kommunstyret och fritidspolitikerna att Östhammars kommun skulle vara utan kustområdet?

Och när företag etablerar sig i kommunen är det INTE ”kommunens mitt” de väljer (klipp bort hela kusten samt Östhammar så är Gimo i mitten på kartan), utan de etablerar sig i Östhammar, som också ligger ”farligt nära” vatten.

You may also like...