Jag drömmer om en rockad i Öregrund

Alla får drömma. Jag också. Jag drömmer om en rockad i Öregrund, utan att bry mig om vem som äger vilken fastighet och andra ’detaljer’: Systembolaget flyttar till Sven Persson-hallen så att de får större lokal och fler parkeringsplatser och leverantörer får det enklare att lasta av. Delar eller hela Vårdcentralen flyttar in i lokalen efter Systembolaget så att de får större (?) lokal och en parkering samt att sjukresebussen får en bra ’ficka’ utanför entrén. Föreningarna i Öregrund flyttar in i lokalen efter Vårdcentralen och delar på en sekreterare som sköter all information utåt. Föreningarna driver tillsammans ett kafé som är öppet på kvällarna.

Dessutom drömmer jag om att alla Öregrundsbor är givmilda den dag det behövs och hjälper Öregrund-Gräsö Konsthantverkarförening att köpa sjöboden Ekan av Östhammars kommun, som i ett dokument aviserat att kommunen inte ska äga fastigheter de själva inte bedriver verksamhet i. Det skulle inte förvåna mig om den sommarkrögare som visat intresse för Ekan redan lagt ett bud på den enda genuina sjöbod som finns kvar vid hamnen. Jag hoppas alltså på vett och sans i Ekan-frågan och att Öregrundsborna är med på noterna om/när den dagen kommer.
(Öregrund-Gräsö Konsthantverkarförening har arrenderat sjöboden Ekan av Östhammars kommun sedan 1 juni 1987, på 5-årsarrenden.)

För övrigt drömmer jag om nya politiker och nya tjänstemän i kommunhuset. För vår kommun behöver det.

You may also like...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *