”Jag skapade ett trollkonto, och låtsades vara SD:are”

Med tillstånd av Tomas Hedberg att publicera hans FB-inlägg här:

”Jag skapade ett trollkonto, och låtsades vara SD:are …
Det var en tragisk upplevelse!

Det här är min äkta profil – det här är verkligen jag. Här fylls mitt flöde av en mycket stor variation av inlägg. Det är bilder på mat, semesterbilder, glada och ledsna personliga inlägg, delade klipp från YouTube med musik och annat, politiska inlägg från alla partier, humor, och mycket mer. En sak som mitt flöde innehåller ganska mycket av, kanske 25 %, är mot rasism. De som känner mig och som ser mina inlägg i sina flöden vet att jag är emot rasism, och att jag är mycket öppen med dessa åsikter.

Så läste jag en artikel som sa att Facebook anpassar flöden efter hur man interagerar med andra, och att den som interagerar mycket med de som har rasistiska åsikter får ett flöde fyllt av sån propaganda. Man menar att vi alla får ett flöde som hela tiden bekräftar vad vi själva känner, oavsett om det är sanning eller inte.
Av nyfikenhet startade jag därför ett trollkonto och låtsades vara SD:are. Det var mycket lätt att få ”vänner”. Jag letade systematiskt upp personer som visade på profilbilderna att de var SD:are, och skickade vänförfrågningar. Det gick mycket fort att fylla vänlistan.
Jag gick också med i grupper som ”Stå upp för Sverige”, ”Stå upp för Katerina Janouch”, ”Stoppa maktmissbruket”, och några fler grupper där dessa individer verkar trivas.
Resultatet var extremt tydligt! Flödet bokstavligen flödade av inlägg om hur Sverige kollapsar, Sverige är ett sjunkande skepp, no go-zoner finns överallt, MASSOR av inlägg om hur muslimska män våldtar, bilder på hur dålig mat våra pensionärer får osv osv osv.
Det är också otroligt mycket hat mot framförallt Stefan Löfven, Annie Lööf och Isabella Lövin, tre av våra folkvalda. De är landsförrädare, de ska ställas inför riksrätt, de ska hängas eller arkebuseras alternativt fängslas på livstid, Annie Lööf ska gruppvåldtas osv osv. Massor av lögner, förvrängningar och överdrifter sprids som om det vore 100 % sanning.

Det spelar ingen roll vilka fakta som läggs fram, för riktiga fakta slås bort som ”lögner från vänsterstyrda statliga media”. Konspirationer finns överallt, och vissa så otroligt korkade och långsökta att jag inte ens orkade skaka på huvudet. Mitt i allt detta så fick min trollprofil gemensamma vänner med personer som är eller har varit mina vänner på riktigt. Inte bara en eller två gemensamma, utan 20 eller fler.

Mitt trollkonto är avslutat. Jag orkade inte fortsätta följa dessa tragiska individer, som finns i många tusental. Det är individer som helt har tappat verkligheten. Det är som en sekt, där man har skapat en egen ”verklighet”. Höstens val är skrämmande, ett riktigt ödesval. Jag bryr mig nästan inte längre om vilken konstellation vi får som regering, så länge vi får en majoritetsregering där SD inte ingår. Jag är riktigt orolig. Inte blev det bättre av att ha trollkontot…

Ja, du får gärna dela inlägget.”

You may also like...