När slutar föräldrar skicka sina barn till usla skolor?

Funderingar från en bänk i Societetsparken …

Dags att ta bort skolplikten och införa kunskapsplikt i stället? Så många barn som mår dåligt i skolan! Skolan passar inte alla och kan vara ett närvaropliktigt helvete. Om vuxna mådde lika dåligt skulle de bli sjukskrivna eller byta jobb och kollegor. Det kan inte barn göra. De har skolplikt och ska närvara fysiskt varje dag i skolan. Annars kan föräldrarna dömas till att betala vite. Barn tvingas till skolor hur usla skolorna än är och hur dåligt barnen än mår av att vistas i skolan. Här ska alla barn stöpas unikt i samma form.

Gör som Finland! Där har man läroplikt, inte fysisk skolplikt som i Sverige. En kurs kan läras in via hemundervisning och kursproven görs i skolan. Tyvärr måste föräldrar som väljer bort den ’riktiga’ skolan själva bekosta läromedel, skolmat och annat som behövs för hemundervisningen. Barn som undervisas hemma har ingen rätt till skolhälsovård eller andra förmåner som finansieras med skattemedel.

I Sverige är vi kroppsfixerade – är inte barnens kroppar i skolan antecknas det som frånvaro. I Finland har man en annan syn på var och hur kunskaper kan byggas.

”Barnen är viktigast” brukar föräldrar säga. Samtidigt skickar många föräldrar sina trasiga och ledsna barn till usla skolor, som gör barnen trasiga och ledsna. Varför? För att skolan, skolledare och lärare lovar att allt kommer att bli bra?

Hallå, hallå! Finns några moderna politiska partier i det här landet? Vad tycker ni om att kunna välja var och hur barnen lär sig, inte vad (nationella kursplaner) barnen lär sig?

Länk: SR Hemundervisning – inget för Sverige

Länk: Riksorganisationen för hemundervisning i Sverige/Aktuellt

Bra bänk för tänk.

You may also like...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *