Lek inte med andra människors liv!

FÖRMIDDAG 18 MAJ
Jag tittade nyss in på en ung kvinnas Facebook. På profilbilden la’ hon upp när Coronaviruset kom till Sverige: Stay home, it could save lives. Jag läste igen det sista hon skrev innan hon hamnade i respirator med covid-19. Det har gått fem veckor nu. Vet ej hur det slutar och om hon orkar hålla liv i sitt ljus. Det var/är en sprallig och kul tjej. Snälla du, kämpa! Kämpa!

Varje dag skördar viruset liv. Alla döda har ett namn och saknas av många.

I början av livet med myndigheternas restriktioner verkade många tycka att det var lite kul att hälsa med armbågen och lite kul att hålla avstånd. Lite kul att skriva om sina onödiga resor till sommarstugorna, och om hur mycket mat och dryck som fanns i baksätet och om att isolera sig i stugorna. Som hjältar! Som jippon att minnas när detta är över. Men jippon är ju inte kul hur länge som helst. Nu kan vi det där med armbågshälsningar och avstånd. Och myndigheternas dagliga presskonferenser är ju så tjatiga. Börjar det bli tröttsamt? Egentligen behöver ingen följa några restriktioner och rekommendationer alls om man inte vill. Det blir tydligt att många gör som de vill. Det är inte olagligt att vara ett ego, som nonchalerar ”Stanna hemma”. Och människor dör …
När Folkhälsomyndigheten använder ord som ”avtagande” – då är det fritt fram att leva som vanligt, tänker den uttråkade.
Många förstår att det här är på riktigt och att det här är allvar. Andra struntar i det. Och människor dör …

Du! Håll dig där du bor! Bara gör det!

EFTERMIDDAG 18 MAJ
Kampen är över. Hon orkade inte mer. Ljuset har slocknat.
Just nu funderar jag på om den här unga tjejen och alla andra människor som covid-19 tagit har dött förgäves. Lär vi oss något av Stay home, it could save lives?
Alla känner någon som smittats eller har avlidit i den här djävulska sjukdomen. Tro inte att just du är odödlig och kan leva som du vill. Lek inte med andra människors liv!

Stanna hemma – det kan rädda liv!

You may also like...