UBF-slipsarna kan bytas ut mot konsulter

Det här inlägget skrev jag den 1 oktober. Jag uppdaterar det nu av den anledningen att jag har skissat på ett förslag om hur UBF:s administrativa avdelning kan effektiviseras och dessutom mot en mycket lägre kostnad än vad den avdelningen kostar nu. Fredag den 7 november har jag ett möte inbokat med ett politiskt parti med mandat i Uppsala kommunfullmäktige. Om det partiet finner mitt förslag bra är de välkomna att formulera mitt förslag till sin motion till Uppsala kommunfullmäktige.

1 oktober skrev jag detta:
Det finns konsulter med stor räddningstjänstkompetens och med stenkoll på vilka lagar som rör räddningstjänst och brandförsvar, och vad som gäller för kommunal räddningstjänst i kärnkraftskommuner.
Så, varför sitter det ett gäng slipsar dag ut och dag in på UBF:s administrativa och förebyggande avdelningar och suger i sig månadslöner, när deras arbete lika väl under tidsbundna perioder kan skötas av inhyrda konsulter med spetskompetens?
OH-kostnaderna nu (styrning, samordning och administration) är inte försvarbara och från skrivborden släcker man inga bränder eller drar ut på andra olyckor.
Den operativa avdelningen (utryckande personal) vet vad de ska göra. De är de enda som vet vad räddningstjänst handlar om.
OH-verksamheten kan skötas av konsulter.
Slipsarna på kontoren hos Uppsala Brandförsvar (UBF) kan söka tjänst som deltidare/RiB på de stationer de själva söker anställda till:
Nu söker vi personal till våra deltidsbrandstationer i Almunge, Alunda, Björklinge, Gimo, Skärplinge, Storvreta, Söderfors, Tierp, Öregrund, Österbybruk och Östhammar:
http://www.uppsala.se/sv/Kommunpolitik/Kommunens-organisation/Kontor–forvaltningar/Brandforsvaret1/Arbeta-hos-oss

You may also like...