… ”when you are stupid”

”Gud, ge mig tålamod” brukar jag tänka när jag läser korkade kommentarer på nätet.

Jag tänker nu på DN-insändaren Kommunpolitiker låter krögare göra som de vill. En av tre lysande insändare av Hans Lindström – många med mig hoppas att få läsa ännu fler insändare.

Den som vill ge sig in i en debatt bör först ta reda på vad den handlar om. Okej?

Att torget ser ut som ett utskitet äppelmos har inget med sommargäster att göra, och den som har noll koll på vad insändaren handlar om menar på riktigt att Öregrundsborna ska vara tacksamma för alla tomma krogterrasser höst, vinter och vår – nio månader om året. De står där för att Stockholmarna behöver aktiveras när de kommer ut i skärgården på sommaren, läste jag. Det är alltså kommentarer från en och annan som inte ens fattat vad insändaren handlar om. Öregrundsborna ska vara glada för ”lokala näringsidkare” som får Öregrund att blomstra för sommargästerna. Jag tar mig för pannan.  Vilken bedrövlig översittarattityd. De här ”lokala näringsidkarna” syns inte till höst, vinter och vår. Det är bara deras krogterrasser med möbler under presenningar, soptunnor, stora blomlådor med vissnade växter och annat bråte som syns.
Insändaren handlar alltså inte om sommargäster, som är varmt välkomna till Öregrund. Hela Sverige hälsar turister och sommargäster välkomna – inget konstigt med det.
Insändaren handlar om Öregrunds kulturmiljö, kulturvärden och om kommunpolitiker som låter krögare göra som de vill.

När jag läser jag-tar-mig-för-pannan-kommentarer tänker jag på den klockrena texten som ibland viftar förbi i flödet på nätet:

When you’re dead, you don’t know that you are dead. It’s only painful and difficult for others. The same applies when you are stupid.

You may also like...