Folket i kommunhuset om Tillit och förtroende

Om jag kliver upp ur sängen på morgonen och befaller sängen att bädda sig själv, kommer sängen inte att bli bäddad. Det är en hands-on-handling från min sida om det ska bli gjort.
I kommunhuset tror folket på riktigt att det räcker med att skriva tjusiga texter och sedan ska texten göra jobbet medan kommunhusfolket hittar på nya texter.
Det här hittade jag i ärendelistan/kallelsen för kommande kommunfullmäktigesammanträde 14 juni 2022:

Tillit och förtroende
”Tillit skapas i möten mellan människor. Kommunen är den del av samhället som ligger närmast medborgarna. Det skapar ett särskilt ansvar för oss. Våra verksamheter ska utvecklas genom att de förtroendevalda och medarbetarna arbetar med en medskapande dialog tillsammans med medborgarna. Det är viktigt att förstå vilka förväntningar jag som medborgare ska ha på kommunens service.”

Det går inte att ha några som helst förväntningar på den här kommunen. Svammel, svammel och ännu mer svammel i kommunhuset. Och någon fånig enkät mellan svamlet skickas ut till invånarna. Resultat samlas in – men inget händer. Si och så många invånare tycker si och så. Att sammanställa en enkät är långt ifrån att få något gjort. Punkt! Och kommunrepresentanter åker omkring i kommunen och har ”dialog” med invånarna och dricker kaffe. Och?

You may also like...