Fantastiska kommunala ”mervärden” i Öregrund

Permanentboende kring hundrastgården har ifrågasatt placeringen (mitt i bostadsområde) och gett förslaget att hundrastgården kunde placeras vid Träsket, men där menar kommunen/tekniska förvaltningen att de har andra ”aktiviteter”, som camping några dagar under sommaren – campingen är väldigt viktig för kommunen, som tycker det är trevligt att agera campingvärd eftersom de fortsätter att driva gratiscamping under midsommaren och Roslagsloppet, som nu utsträckts till att gälla hela Båtveckan, vilket strider mot kommunens egna lokala ordningsregler.

Om detta med hundrastgård handlar om ett rättviseperspektiv och jämförelse med ”alla andra orter”, så kanske Öregrund kan få behålla skolan, och till och med ha årskurserna F-9 som alla andra orter har, samt få andra anläggningar som finns på alla andra orter? Jag förutsätter även att alla andra orter har sina hundrastgårdar mitt i bostadsområden – kommunen ska ju inte skapa mervärden endast för Öregrund.

Jag undrar hur mycket bostadsrätterna kring gratiscampingen och hundrastgården är värda nu? Är det ett plus att bo granne med en fyllecamping och en hundrastgård? Då borde ju i så fall mäklare informera om det när de säljer objekten kring dessa trivselhöjande guldkorn.

För den som vill förstå hur det är att bo vid en hundrastgård med skällande hundar (det är så hundar kommunicerar!), har jag spelat in oväsendet, som ekar mellan husen på Skolgatan, Håkanssonsgatan och Strandgatan och facken i vattentornet – skällandet kan till och med höras ner till torget.

Genierna i kommunhuset skapar fantastiska mervärden i Öregrund. Vad står på tur? Vad blir nästa ”mervärde”?

You may also like...