Östhammars kommun visar hur man silar mygg och sväljer kameler

Den här texten på ett anslag har Bygg och miljönämnden tejpat fast på en nysnickrad liten brygga i Österbybruk, och som ersätter den tidigare bryggan som var i dåligt skick:
Till den det berör
Angående brygga anlagd utan dispens från strandskyddet
Bygg- och miljönämnden avser att bortfrakta denna brygga från platsen då den inte är anlagd enligt de strandskyddsregler som finns. Bortfrakten kommer ske tidigast 1 okt 2021. Den det berör erbjuds därför att själv bortfrakta bryggan innan dess.
Bygg- och miljönämnden


Gå gärna in och titta på bilderna på den lilla bryggan i den öppna Facebookgruppen Österbybruk i våra hjärtan. Det finns flera inlägg och bilder på bryggan i den gruppen: Österbybruk i våra hjärtan | Facebook

Har vi sett några liknande anslag på inglasade uterum, krogar, terrasser, servering på trottoar i Öregrund? Näe, allt är tillåtet i Öregrunds kulturmiljöområde. Det finns tydligen inga lagar alls att hänvisa till när det handlar om Öregrund. Här rivs inget (utom Gula husets terrass när Trafikverket ruttnade), här byggs! Inga markupplåtelseavtal behövs, det är bara att ta för sig av medborgarnas mark. Krogarnas utbyggnader i Öregrund har inget med strandskydd att göra, men märkligt, märkligt att hamnområdet ’inte har något skydd alls’ i några lagtexter? Så är det förstås inte. Vi är flera nu i Öregrund som kommunicerar lagar med andra myndigheter än Östhammars kommun. Om någon tror att vi kommer att vila bara för att sommaren är över … fel, fel, fel! Det kommer snart en ny sommar, och en till, och en till …

Såklart följer jag Bygg- och miljönämndens agerande med den lilla bryggan i Österbybruk. Wow, vilket lagbrott! Rätt ska vara rätt, förstås. Men inte i Öregrund.

Välkommen till Östhammars kommunhus, där man silar mygg och sväljer kameler.

You may also like...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *