Nu börjar bla-bla-bla:et inför valet 2022

Utfyllnadskandidaterna
Partier som ställer upp i valet till Östhammars kommunfullmäktige … Många ”kandidater” finns med som utfyllnad för att valsedeln ska se ”fyllig” ut, men de har inte en susning om politiska begrepp eller hur beslut fattas. De fungerar som röstboskap och knapptryckare vid votering – om de blir invalda i Östhammars kommunfullmäktige. De finns de som är med på valsedlar men som i stället borde verka genom utvecklingsgrupper och det finns ”kandidater” som intresserar sig endast för sina egna anställningsvillkor i kommunen och som borde verka genom facket.

Nu är bla-bla-bla-bla igång igen. ”Vi gör det tillsammans” som det brukar låta, och vips har ”vi” avvecklat något ”tillsammans” i kustområdet. På partiernas kanaler laddar de upp bilder med partiledare på riksnivå och gruppledare på kommunal nivå som står med armarna i kors och försöker se bestämda ut. Att stå med armarna i kors symboliserar mer att man inte har något att göra. Har du tänkt på det där med politiker som står med armarna i kors?

Nu börjar politikerna med det där ”Jag träffade Svea 89 år”, ”företagaren”, ”sjuksköterskan”, ”pensionären”, ”läraren” … Några hemlösa träffar de aldrig, eller missbrukare … Och så laddar de upp bilder på sina kanaler med armen om Svea 89 år. Det är innan valet, och efter valet är alla de träffat glömda. Men några väljare kanske fastnar i floskel-håven.
Ingen gör det bättre än Henrik Dorsin, visserligen från år 2014 men så här låter det även inför valet 2022:

You may also like...