SD Östhammar menar att Gimo är ett ”ghetto” beroende på ”massinvandring”

Det blev stora protester under kommunfullmäktigesammanträdet 27 april 2021 när SD:s Bo Persson ville bemöta svaret SD fick av kommunstyrelsens ordförande, Jacob Spangenberg (C), på ”Motion om handlingsplan mot anlagda skolbränder och sabotage”, som du hittar här:
Motioner till kommunfullmäktige – Östhammars kommun (osthammar.se)

”Man kan konstatera att det förefaller att brinna friskt i Gimo”, bemötte Persson svaret på motionen med, och fortsatte med att i Gimo sker ett polisanmält brott varje dag och yrkade därför att det ska finnas kameraövervakning på alla skolor i Gimo.
I motionen hävdar Bo Persson och SD:s gruppledare, Martin Wahlsten, att det är ”massinvandring” till Gimo. Spangenberg berättade att Gimo är den ort i Östhammars kommun som har lägst brottslighet.

Det är verkligen inte ofta jag håller med kommunalråden om något alls, men nu gör jag det till 100 % samt alla tidigare debatter där S och C (ibland även andra partier) klätt av varje känsloargument som SD ramat in sina motioner med.

Vill du lyssna på debatten i efterhand går det alldeles utmärkt. Klicka på ärende nummer 33 i kapitellistan för att se och höra debatten om SD:s motion och Gimo som ett ”ghetto”:
Kommunfullmäktige 27 april – Quickchannel

You may also like...