Varför vill kommunen ha rådighet över Trafikverkets gator i Öregrunds stadskärna?

Det är Trafikverket som har rådighet över Rådhusgatan, Strandgatan förbi krogarna, och gatan mot färjeläget i Öregrund. Det vore förödande för Öregrund om Trafikverket ger sin rådighet till Östhammars kommun, som verkligen inte är en kommun som gjort eller gör sig känd för att sköta sina gator. Jag bor vid Skolgatan och har flera år lyssnat på *bump-bump-bump* när fordon med släpvagnar kör i gatans håligheter på väg till och ifrån miljöstationen. Det händer ibland att grejer på släpvagnar studsar ut på gatan.

”Vi utgör länken mellan kommunen och näringslivet”
Östhammars kommun vill nu ha rådighet över Trafikverkets gator i Öregrunds stadskärna. Varför? Det är inte svårt att förstå vad kommunen vill använda den rådigheten till: ge serveringstillstånd till ännu fler sommarkrögare och ännu fler uteserveringar. Eller, tror du att den ”goda kommunen” vill ha gatorna för att avlasta Trafikverket?
Det kommer inte att tas några politiska beslut om det här, för politikerna har abdikerat och delegerar snart allt till ”Växande kommun” som har fokus på näringslivet och som lyder under Samhällsbyggnadsförvaltningen, där chefen för f.d. Tillväxtkontoret nu är chef för denna samhällsbyggnadsförvaltning.

Östhammars kommun är en del av Skandinaviens mest expansiva tillväxtmarknader. 
(Östhammars kommun, jag skrattar ihjäl mig!)

”Näringslivet” trycker självklart på för att Östhammars kommun ska få rådighet över gatorna i Öregrunds stadskärna.
Vi utgör länken mellan kommunen och näringslivet.
(Växande kommun)

You may also like...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *