12-barnspappan som förstörde för Ukraina

Jag vill varmt rekommendera P3 ID och de två avsnitten om Elon Musk.

Berättelsen om den kontroversielle miljardären som tagit sig från en olycklig uppväxt i Sydafrika till tech-kung i Silicon Valley. Nu drömmer han om att ta mänskligheten till Mars.
1. https://sverigesradio.se/avsnitt/del-1-elon-musk-techmiljardaren-och-drommen-om-mars

2. I andra delen om Elon Musk berättar vi om hans kompromisslösa strävan mot den röda planeten, och om hur Musk blivit en alltmer polariserande kraft och pjäs i politiken. Bara i Sveriges Radio Play.
https://sverigesradio.se/avsnitt/del-2-elon-musk-techmiljardaren-och-drommen-om-mars

Elon Musk publicerade en enkät på nätet som handlade om att ta ställning för eller emot att de ukrainare som bor i ryskockuperade områden i Ukraina borde få rösta om dessa områden skulle vara Rysslands eller Ukrainas. Ukrainas president Zelenskyj kontrade då med en ny fråga: Vilken Elon Musk vill ni ha? En som stöttar Ryssland eller en som stöttar Ukraina.

Mer om de i avsnitten om Elon Musk. Lyssna! De är riktigt bra och lärorika om världens rikaste man … och otäckaste, om man frågar mig. Musk förstörde för Ukraina, som planerade att attackera Rysslands Svartahavs-flotta och då stängde Musk av Starlink så att Ukrainas havsdrönare tappade uppkopplingen.

You may also like...