17 mars 2024 har den ryske terroristledaren Putin varit efterlyst 1 år och vinner ”valet” i Ryssland samma dag

Märkligt att media inte nämner att idag den 17 mars 2024 är det exakt 1 år sedan Putin blev efterlyst.

17 mars 2023: Internationella brottmålsdomstolen (ICC) i Haag utfärdar en arresteringsorder mot Rysslands president Vladimir Putin, för krigsbrott mot Ukraina: ryska myndigheter har på olika sätt skilt ukrainska barn från föräldrarna i filtreringsläger, tagit ukrainska barn som gisslan som påtryckningsmedel, tagit barn från ukrainska barnhem till Ryssland, omskolar ukrainska barn, som tagits till Ryssland, till ’nya ryssar’ med ny ’rysk identitet’.

6 år till med den efterlyste Putin
Är det på riktigt någon som tror att Finland och Sverige är säkra nu när de/vi båda är medlemmar i Nato?

Jag lyssnad på en intervju, som jag nu inte hittar tillbaka till, och där den intervjuade experten sa’ ungefär så här:
Om Putin tuggar lite, lite på Finlands territorium … Tror du Nato riskerar ett tredje världskrig för att försvara Finland? Knappast.

Jag undrar om EU och länder i Europa ska ta tag i problemet Putin/Ryssland nu, eller lämna skiten till kommande generationer? Vi drar täcket över skallen och låtsas att allt är bra så länge Natos Finland och Sverige har intakta territorium?

Putin styr EU och Nato via Viktor Orbán
Jag menar att så har det varit länge – Orbán är Putins lakej.

”Ungerns regering anklagas för att inspireras av den ryske diktatorn Vladimir Putin när den sätter upp en ny byrå som får omfattande resurser att slå till mot organisationer som får stöd från utlandet och hotar ”den nationella suveräniteten”.
Skarp kritik mot Orbáns metoder att kväsa oppositionella
Ungerns nya lag : ”allvarlig risk för demokratin”

Jag undrar om svenska folket förstår att demokratin inte överlever om vi inte försvarar den och vårdar den till kommande generationer. Demokrati och allt vad den innebär som samhällssystem kom inte till utan kamp av tidigare generationer. Din yttrandefrihet kräver inte ens ditt ansvar för vidriga yttranden du kanske gör på nätet om andra människor. I Sverige råder frihet utan ansvar – åtminstone på nätet. Än så länge tror jag i alla fall att majoriteten av oss vet vad både yttrandefrihet och ansvar är.

You may also like...