Nyheter från Ukraina 16/4 – Zelenskyj kritiserar Väst för uteblivet stöd: ”Shaheds” i Ukrainas luftrum låter exakt som de över Mellanöstern”

Zelenskyjs tal 15 april 2024 angående tillskyndandet till Israel men inte till Ukraina:

Hela världen bevittnade allierade aktioner i luftrummet över Israel och grannländerna. Det visade hur effektiv enighet i försvaret mot terror kan vara när den bygger på tillräcklig politisk vilja. Israel, USA, Storbritannien, Frankrike och Jordanien agerade tillsammans och med maximal effektivitet.

Tillsammans hindrade de terrorn från att segra. Och de arbetar tillsammans, och i samordning med andra, för att förhindra ytterligare upptrappning.

Israel är inte medlem i Nato, så det krävdes ingen åtgärd, som att utlösa artikel 5. Och ingen drogs in i kriget. De bidrog helt enkelt till att skydda mänskligt liv.

”Shaheds” i Ukrainas luftrum låter låter exakt som de över Mellanöstern. Effekten av ballistiska missiler, om de inte fångas upp, är densamma överallt.

Det europeiska luftrummet kunde ha fått samma skyddsnivå för länge sedan om Ukraina hade fått liknande fullt stöd från sina partner när det gäller att fånga upp drönare och robotar.

Terrorn måste besegras fullständigt och överallt, inte mer på vissa platser och mindre på andra.

Jag tackar alla i världen, alla ledare och stater, som verkligen hjälper oss med luftförsvar och missiler som är nödvändiga för att skydda vårt luftrum, samt att utbilda våra piloter på F-16-plan. Allt detta fungerar redan och kommer att fortsätta att fungera för att rädda liv. Men vi kan nu se hur enighet verkligen kan fungera till hundra procent, och hur nästan hundra procent av ”Shaheds” och missiler kan fångas upp.
Vi kommer att diskutera det med våra partners.

Jag är tacksam mot alla i världen som står vid Ukrainas sida! Jag är tacksam mot alla som har beslutsamheten att verkligen besegra terrorn!

Jag tackar alla i Ukraina som kämpar och arbetar för vår seger.
Ära åt Ukraina!

Tal av presidenten — Ukrainas presidents officiella webbplats
Russia’s war in Ukraine: official website | MFA of Ukraine
…………………………………………………………………………………………………………………………

Genom ”IT Army of Ukraine”, kan frivilliga över hela världen koppla upp sig och arbeta tillsammans för cyberattacker mot rysk IT-struktur.

IT Army Of Ukraine är en gemenskap av IT-proffs från hela världen som förenades efter att Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina inleddes:

Ukrainas IT-armé (itarmy.com.ua)

You may also like...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *